CAROLA nyheter  Uppdaterat den 11 jan 1999


KARIN DELVERT SLUTAR SOM CAROLA & RUNARS SEKRETERARE

Efter att ha jobbat med Carola och Runar sedan 1996 slutar nu Karin Delvert som deras sekreterare. Karin tänker åka till Sydafrika där hon varit tidigare. Men ev. är hon endast borta några månader och fortsätter jobbet...


NU I VÅR KOMMER FÖRST NR AV "CAROLA FRIENDS"

Eftersom Carolas fanclub har lagts ner har istället några fans startat en egen fanclubstidning: "Carola Friends". Först numret av tidningen kommer nu i vår och innehåller lite av varje!   LÄS MER!!


CAROLA ÅKER PÅ TURNÉ UNDER 1999!!

I en TT-intervju (14/12 -98) säger Carola bl a att hon planerar en turné under 1999. Men att det ännu är för tidigt att prata om den. Det kommande året vill hon också hinna med att vara mer med sin son Amadeus. Och ta det lite lugnare... Carola säger också att dubbningen av filmen "Prinsen av Egypten" gick väldigt fort. -Jag var klar med min insats på en halv dag! Hon kommer heller inte att ställa upp i Melodifestivalen nästa år. Trots att Stephan Berg special-skrivit en låt till Carola som nu finns med i årets tävling. Stephan Berg skrev "Fångad av en stormvind" som Carola vann både Melodifestivalen och Eurovision Song Contest med 1991. - Men det är inte omöjligt att jag ställer upp igen någon gång i framtiden, säger hon.


RUNAR PREDIKAR PÅ NYÅRKONFERENS OCH HAR VARIT  GÄST I "SILIKON"

Mellan den 30 december och 3 januari höll församlingen Karisma Center sin årliga nyårskonferens. Bl a predikade Runar, Carolas man. Runar var också med i TV 3´s program "Silikion" måndagen den 21 december. Där berättade han bl a  att han och Carola inte går ut så ofta tillsammans på kändisfester. Utan att dom istället gärna ger sig ut i naturen eller reser bort när dom vill ses. - Det har hänt att vi bokat ett hotellrum på en flygplats en natt för att kunna ses, sa Runar...  Julklappen till svenska folket från Runar blev Bibeln i pocketformat.


MAGSJUKA OCH BUSS-I-DIKET  UNDER  JULTURNÉN

Mitt under julturnén blev några av turné-gänget magsjuka. Bl a kapellmästaren Magnus Spångberg, som inte mådde alls  bra natten mellan konserterna i Jönköping och Stockholm.... Men han genomförde konserterna i Stockholm på Cirkus den 14 december ändå med bravur! Dom fick bra betyg för julkonserterna i Sthlm: 4 prickar av 6 möjliga i Svenska Dagbladet! Gänget behövde inte heller ställa in någon konsert pga snö-ovädret i början av december. Men i Uppsala den 5 december åkte bussen med scenen i diket, enligt Christer Sjögren. Som tur var gick det bra och konserten kunde genomföras som planerat.


JULFEST FÖR HEMLÖSA PÅ NK

På julafton tänker Carola och Runar anordna en julfest för hemlösa i Stockhom. Tillsammans med ungdomsevangelisterna "Ny generation". "Ny generation" är en del av församlingen Karisma Center och sysslar med att sprida det kristan budskapet bland ungdomar i Stockholms förorter. Tanken är att bjuda in ungdomar som inte har någonstans att fira jul och inte är hemma med sina familjer på julafton. - Det kommer bli julbord, klappar och julsånger. Det är inte tänkt att bli så officiellt, men jag vill göra detta eftersom jag känner för andra människor och Stockholm, säger Carola, som planerar att sjunga. Runar tänker läsa julevangeliet och även gruppen B.I.G. ska vara med. Julfesten kommer troligen att vara i varuhuset NK´s stora entré ifall allt går som planerat. Det skriver tidningen Dagen.


ASTROLOG SPÅR ATT CAROLA BLIR MAMMA IGEN UNDER 1999.

I Hänt Extra nr 53 -98, ställer astrologen Heikki Vesa bl a horoskopet för Carola under 1999. Hon spår att Carola blir mamman igen under -99 och att karriären tar ny fart. Stjärnorna talar om en lansering i Asien som kan bli lyckad. Det kan också bli tal om en ny bostad i London (!)


PROMOTION FÖR "PRINSEN AV EGYPTEN"

Den 14 december är det "press-promotion" för den tecknade filmen "Prinsen av Egypten" för Carola, i Stockholm. Dvs Carola träffar pressen för att göra reklam för filmen. På kvällen är hon sedan med på två julkonserter på Cirkus i Stockholm.


VÄLGÖRENHET FÖR BARN

Den 13 december gjorde Carola ett kort avbrott från julturnén. Hon tog flyget till Stockholm för ett välgörenhetsevenemang på ICA Globen. Carola, Alf Svensson, Tomas Brolin och några andra kändisar fyllde var sin matkorg på tid. Vad maten sedan kostade blev ett mått på hur mycket pengar som skulle skänkas till Stadsmissionens barnarbete. På kvällen samma kväll uppträdde hon i Nya Hallen, Elmia, Jönköping tillsammans med Sten Nilsson, Christer Sjögren och övriga som åker runt Sverige på julturné. Men Amadeus (Carolas son) fanns inte med i Jönköping eller Stockholm. -Han är i Norge med Runar, enligt Carola själv.


INGET SVENSKT SOUNDTRACK TILL "PRINSEN AV EGYPTEN"...

Ledmotivet från den tecknade filmen "Prinsen av Egypten" heter på svenska "Din tro ger liv". Carola sjunger den tillsammans med Sharon Dyall. Tyvärr kommer den inte ut på skiva...  = (      Filmen har svenska och amerikansk premiär den 18 december. Biobiljetter till både den svenska och amerikanska originalversionen är släppta, i Stockholm, Göteborg och Malmö. För er som är under 15 år är biljettpriset 50:-     LÄS MER!!


CAROLA I NORSK TV

Carola medverkade den 20 november i norska Söndagsöppet: "Söndagsåpent" och sjöng bl a "Modersvingen" och "Jag är en gäst och främling" från nya skivan "Blott en dag. Norsk TV sände programmet den  29 november.


PLATS 24 FÖR "BLOTT EN DAG"

Carola senaste album "Blott en dag" låg som högst på plats 24 på försäljningslistan över sålda skivor i Sverige. Det gjorde hon vecka 46. Vecka 45 låg den på plats 30 och vecka 44  kom den in som nykomling på plats nr 41.


THORLEIFS JUL MED GÄSTER

Den 5 december sände TV 4 julkonserten "Thorleifs jul med gäster" inspelad i Domkyrkan i Strängnäs den 17 november. Konserten gick i repris på Julafton i TV 4. Carola är med och sjunger "Jag är en gäst och främling" och "Bred dina vida vingar" från senaste skivan "Blott en dag". Hon sjunger också "Stilla Natt" tillsammans med Thor-Leifs och Sarah Brightman.


LEDIGHET I FJÄLLEN?

I december har Carola fullt upp, eftersom hon är ute på julturné. Men i mellandagarna tänker hon ta det lugnare och vara ledig. -Då åker jag nog upp till fjällen tillsammans med familjen, säger Carola till Aftonbladet (18/11 -98.)


TONER FÖR MILJONER

Den 22 december sände TV 4 konserten "Toner för miljoner". Inspelad på Globen i Stockholm den lördagen den 14 november. Carola sjöng "Glory, glory Hallelujah", "Blott en dag" och "Jul, låt strålande jul". Konserten kommer även att ges ut på en dubbel-CD-skiva troligen lagom till att konserten sänds i TV 4. Övriga medverkande var Niklas Strömstedt, Lisa Nilsson, The Real Group, Jan Malmsjö och Toner för miljoner-kören. Konferencier var Ebba Blitz-Osvald. Konserten fick bl a bra betyg i Aftonbladet. Dagen därpå den 15 november var Carola på Karisma Centers eftermiddagsgudstjänst i Citykyrkan i Stockholm.


JULTURNÉ MED STEN NILSSON OCH CHRISTER SJÖGREN

I december åkte Carola på julturné med Christer Sjögren och Sten Nilsson och delar av gospelkören Joybells. Carola sjöng en psalm, julsånger, duetter och ett gospelmedley tillsammans med Örebro Gospel. Turnépremiär i Sverige blir i Luleå den 1 december! Men redan 27 oktober är det premiär i Helsingfors.  LÄS MER!!


PRINSEN AV EGYPTEN

Den 18 december har den tecknade långfilmen "Prinsen av Egypten" biopremiär. Carola har den kvinnliga huvudrollen som Miriam. Sandra Bullock gör originalrösten. Mariah Carey och Whitney Houston gör originalversionen av ledmotivet "When you believe". Ledmotivet heter på svenska "Din tro ger liv" och sjungs av Carola och Sharon Dyall.  Tyvärr kommer inget svenskt soundtrack att ges ut...  =(     LÄS MER!!


NÄSTA SKIVA BLIR EN ENGELSK POP-PLATTA

Nästa skiva Carola vill ge ut blir en engelsk popplatta! Ev. fortsätter hon samarbetet med Glenn Gulli, som skrev "Dreamer" eller så spelar hon i en ny platta i USA. Kanske med Rhett Lawrence, som fanns med på Runaway-plattan och som bl a medverkar på skivor med Michael Jackson, Mariah Carey och Eternal. I april 1998 var hon över i New York ett par veckor med sin son Amadeus och skrev låtar tillsammans med några amerikaner. Bl a med en av Celine Dions låtskrivare. Men hon träffade inte Rhett Lawrence, eftersom han bor i New York. Hennes kontrakt med BMG har gått ut, så troligen släpper hon skivan på sitt eget bolag; C.R. Star Productions AB. Men Carola har också drömmar att ge ut bl a en barnskiva...


SEMESTER I SPANIEN

Den 1 november åkte Carola på semester till Spanien med sin son Amadeus, efter att ha tillbringat helgen i Göteborg.Maken Runar var redan på plats i Spanien. Carola var i Göteborg för att medverka i "Bingolotto". Hon passade också på att besöka Domkyrkan fredagen den 30 oktober då det hölls en minnesgudstjänst för offren i brandkatastrofen då över 60 unga människor dog. Hon tyckte själv det passade väldigt bra att vara med i "Bingolotto" och sjunga psalmer från senaste skivan "Blott en dag".


BRA RECENSIONER FÖR "BLOTT EN DAG"

Den 21 oktober släpptes Carolas nya CD "Blott en dag" med psalmer och hymner av Lina Sandell. Skivan har fått blandade recensioner i dagstidningarna. Allt ifrån fyra plus i Aftonbladet till en tass i Göteborgs-Tidningen. I Norge där skivan också är släppt har hon fått väldigt positiva reaktioner. Hennes egna favoriter på skivan är "Blott en dag" och "Herrens nåd är var morgon ny". Hon har också själv tonsatt texten "Modersvingen". Under hösten har Carola gjort promotion för CD´n. Hon var bl a med i Nyhetsmorgon på TV 4 den 19 november och på Bingolotto den 31 oktober. Den svenska dagspressen fick träffa Carola på Skansen i Sthlm 21 oktober.


PRESS-RELESE FÖR SINGELN "BLOTT EN DAG"

Singel "Blott en dag" kom ut den 5 oktober som ett första smakprov på nya CD´n. Så här står det i pressreleasen till den:
"Några av Sveriges absolut mest folkkära sånger tolkas av en av vår kanske mest folkäraste sångerskor. Så kan man sammanfatta det kommande albumet "Blott en dag" (...) Carola sjunger psalmer och hymner av Lina Sandell. Som ett första smakprov kommer här titelspåret som singel.

Skivan är inspelad i en av Oslos största och äldsta kyrkor ( ,Uranienborg Kirke, red. anm). Det är inte frågan om någon live inspelning i traditionell mening utan inspelningsplatsen är vald för stämningen och aukustikens skull. Sångerna är smakfullt arrangerade för piano och kyrkorgel och pyntade med gitarr, slagverk, syntar och kör. Men i centrum finns självklart Carolas magnifika röst. Sällan har hon låtit så inspirerad och sjungit med så stor kraft och övertygelse!"

Ansvarig för marknadsföringen av skivan i Sverige och Finland är Lilli Assefa på MNW Records Group i Stockholm.


SIGNERING

Carola signerade sin nya CD "Blott en dag" på varuhuset NK  i Stockholm och i Täby Centrum lördagen den 24 oktober. På kvällen samma dag besökte Carola församlingen Vineyards lovsångskonferens i Sundbyberg..
TV-PROMOTION

Den 31 oktober medverkade Carola i "Bingolotto" på TV 4 och i "Nyhetsmorgon" på TV 4 den 19 oktober. Hon har också varit lunch-gäst i Rapport Lunch på TV 2 och varit med i P4´s "Efter tre" med Olle Stenholm.


STANDBY PÅ CD

Carolas första skivinspelning "Standby with Carola" har nu kommit på CD med tre tidigare outgivna låtar där Carola sjunger på svenska!  Carola själv kommer inte ens ihåg att hon spelat in de här låtarna!! Men när hon lyssnade på skivan kände hon igen "Färgblind". Hi hi... Skivan går att beställa hos Ginza, tel: 0512-299 50 eller via deras hemsida: www.ginza.se  Den finns också att köpa på bl a Mega Skivakademin på Sergels Torg i Sthlm.   LÄS MER!!


ÄVEN HAPPY DAYS?!

Även "Happy Days" från 1985 lär ha kommit ut på CD...


SOPHIES WORLD

I juni var Carola över i Norge och spelade in låten "A world of wonders" från musikalen "Sophies World", som baseras på boken "Sofies Värld av den norska författaren Jostein Gaarder. Musikalen hade urpremiär i Tyskland den 12 juni 1998. Carola låt finns med på CD´n "Songs from Sophie´s World - The Musical", som är en norsk studioversion av 12 låtar från musikalen. Carola medverkar alltså inte i själva musikalen!

"A world of wonders" gavs ut på singel i Norge den 5 augusti. Singeln kom tyvärr inte att ges ut i Sverige. Men ett promo.ex har skickats till radiostationer runt om i Sverige. Albumet "Songs from Sophies World" släpptes i Sverige den 18 oktober. Annars går den att beställa via internet:  www.boxman.seSingel har gått bra på Norsktoppen, Norges motsvarighet på Svensktoppen, där låten låg etta två veckor i september. Kul!!   =)  LÄS MER!!


CAROLA SJÖNG FÖR KUNGEN I NEW YORK

Den 14 oktober uppträdde Carola i New York på den svensk-amerikanska handelskammarens miljösymposium på lyxhotellet Waldrof Astoria. På den avslutande galamiddagen sjöng hon "Fångad av en stormvind" och i finalen "All the reasons to live". Med på middagen fanns bl a Kungen och Silvia. Men kronprinsessan Victoria valde att stanna hemma trots att hon studerar i New York. Carola kom med maken Runar och sonen Amadeus i en barnvagn.


NEJ TILL NY MUSIKAL-ROLL

Carola har tyvärr sagt nej till att medverka i musikalen "Skönheten och Odjuret",  som planeras att sättas upp på Göta Lejon i Stockholm hösten 1999. Musikalen har spelats i Tyskland och England. Producenten Håkan Bratvold har "haft samtal med Carola som varit positiv". Carola skulle då spela den kvinnliga huvudrollen som Belle, men nu  har hon alltså tackat nej...