DREAMWORKS PICTURES PRESENTERAR
PRINSEN AV EGYPTEN
BIOPREMIÄR DEN 18 DECEMBER
 

         MAKTEN ÄR ÄKTA
HISTORIEN ÄR FÖR ALLTID
               TIDEN ÄR NU
 

Den 18 december har den tecknade långfilmen "Prinsen av Egypten" svensk och amerikansk biopremiär. Det är Steven Spielbergs bolag Dreamworks som ligger bakom historien om Moses liv. Filmen handlar om hela Moses liv; alltifrån födseln i vassen till rollen som mottagare av tio Guds bud. Carola gör rösten till den kvinnliga huvudrollen Miriam. I originalet görs den av Sandra Bullock. Carola och Sharon Dyall gör ledmotivet "When you believe" på svenska: "Din tro ger liv". Mariah Carey & Whitney Houston gör originalversionen. Tyvärr kommer det inte att ges ut något svenska soundtrack...

Sångerna är skrivna av Hans Zimmer (Lejonkungen) och Stephen Schwartz (Pocahontas, Ringaren i Notre Dame), som båda har stor erfarenhet av filmmusikaler. Schwartz skrev i början av 70-talet "Godspell". Så han har vanan inne att tonsätta Bibeln.

Så här säger Carola själv om att medverka i filmen: "Jag känner mig oerhört priviligerad och tacksam över att få vara en del av arbetet runt storfilmen "Prinsen av Egypten". Att låna ut min röst som Moses syster Miriam var en roll jag starkt kunde identifiera mig med på hennes trosvissa sätt."
 

LÄS  MER PÅ HEMSIDAN FÖR "PRINSEN AV EGYPTEN"
 

Skådespelarna i den svenska resp. amerikanska versionen:

Miram: Carola Sögaard/Sandra Bullock
Mose: Anders Ekborg/Val Kilmer
Ramses: Stefan Sauk/ Ralph Fiennes
Jetro: Tommy Nilsson/ Danny Glover
Aron: Roger Storm/ Jeff Goldblum
Hotep: Andreas Nilsson/Steve Martin
Drottningen: Beatrice Järås/Helen Mirren
Sippora: Sharon Dyall/Michelle Pfeiffer
Huy: Erik Blix/Martin Short
Farao Seti: Sten Ljunggren/Patrick Stewart
Unga Miriam: Elina Raeder