BIOGRAFI 1997
 

 JANUARI

I januari spelar Carola in en duett tillsammans med norska Glenn Gulli på hans debutplatta. Duetten heter "When I needed you". Carola medverkar också i en norsk TV-show den 27 januari med Glenn Gulli. Samma kväll framträder hon på Berns och kör av ett gospel-nummer vid Guldmaskgalan.

JANUARI - JUNI

Den 16 Januari är det nypremiär för musikalen "The Sound of Music" på Göta Lejon i Stockholm. Men inte med Tommy Körberg som Kapten von Trapp, utan istället har Christer Sjögren tagit över rollen som Trapp-familjens överhuvud. Musikalen får bra recensioner,även utan Tommy Körberg. Aftonbladet ger + + + + och skriver bl a "Carola var rätt för rollen redan vid premiären 1995. Nu har hon ännu mer gjort den till sin", "Ett stort steg för Christer Sjögren. Han har närvaro på scenen och ser trygg ut"  och "En tät och underhållande föreställning". I Expressen får de 3 getingar som bl a  skriver "Carola har lärt sig mycket på 300 föreställningar".

"The Sound of Music" spelas på Göta Lejon torsdagar kl: 19.30, fredagar kl: 17.30 och 21.00, lördagar kl: 15.30 och 19.30 och söndagar kl: 15.30 varje vecka fram till den 1 Juni, förutom vecka 13 då ensemblen har ett välförtjänt påsklov. Totalt gör Carola och Christer Sjögren 114 föreställningar under våren 1997. (6 föreställningar/vecka under 19 veckor).
På lördagarna mellan de båda föreställningarna brukade Carola, Christer Sjögren och några andra av de medverkande gå till krogen Snaps, som ligger vid Medborgarplatsen, och äta middag.

När föreställningen av "The Sound of Music" den 1 Juni 1997 är över har Carola spelat 426 föreställningar, utan att vara sjuk en enda gång! Imponerande, eller hur!

JUNI

På nationaldagen den 6 juni sjunger Carola nationalsången och studentsången på  Stora torget i Falköping. Efter firandet åker hon direkt till Landskrona för att medverka i TV-programmet "Oldsbergs Upptåg"
 

JUNI - AUGUSTI

Efter två år på Göta Lejon tycker Carola att det är dags att ge sig ut på turné igen. Tillsammans med rock-killarna från club-turnén 1995 ger hon sig ut i sommar-Sverige. Turnépremiär  blir det i Jönköping den 18 juni tillsammans med Earth, Wind & Fire. Carola ger totalt 21 konserter från Helsingborg i söder till Skellefteå i norr. Hon gör tre konserter tillsammans med Earth, Wind & Fire och några konserter tillsammans med Johnny Cash. Turnéavslutning blir det i Vasa i Finland den 9 Augusti.

AUGUSTI - SEPTEMBER

Efter "The Sound of Music" på Göta Lejon i Stockholm och sommarturné i Sverige åker Runar och Carola på  en välförtjänt semester till USA den 19 augusti. Runar kommer hem den 6 september medan Carola besöker vänner i Kalifonien och stannar kvar till den 20 september.

Den 5 September, lagom till Carolas 31-årsdag skickar Carola och Runar ut ett pressmeddelande, via deras sekreterare Karin Delvert, om att de väntar barn under vintern 1998.

Efter USA resan där Carola passat på att köpa massor av barnkläder i lugn och ro, kommer hon hem till Sverige och får en ansiktsförlamning! Högst ofarligt men det tar några veckor innan det går över.

OKTOBER
 
Den 24 oktober medverkar Carola på den direktsända galan "För Världens barn" i Kanal 1 och visar för första gången upp sin mage offentligt. Är man riktigt uppmärksam ser man också att Carola är lite förlamad i ansiktet...

NOVEMBER - DECEMBER

Under hösten gör hon också reklam för naturmedlet "Polbax".

I början av november åker Carola över till Oslo för att spela in nya låten "Dreamer" till dubbel-samlingsskivan  "Det bästa av Carola" som släpps i november. Låten skriver hon tillsammans med norska Glenn Gulli.  Under november och december gör hon flera TV-program som promotion för samlingsskivan.

Under november och december ger hon sig också ut på turnén med "Stjärnklart tillsammans med bl a Peter Jöback och Ainbusk Singers. "Stjärnklart" är inte öppet för allmänheten utan endast för företag som kan köpa konsert-biljetter till sina anställda. Bl a har de några konserter på Älvsjömässan i Stockholm.


Stefan Almqvist, P-O Thyrén, Carola, Annika Ljungberg & Jens
Lundvik på julfesten den 19 december i Citykyrkans konditori.
 

Carola avslutar året med att ha en fanclubfest för alla medlemmar på Citykonditoriet i Citykyrkan, Stockholm den 19 december för alla medlemmar. Det är tredje året i rad som hon arrangerar en julfest. Förutom Carola medverkar bl a B.I.G, Per-Erik Hallin och Annika Ljungberg (från f.d. Rednex). B.I.G. sjunger bl a "Jag ska aldrig lämna dig" och "Regnet". Carola & Per-Erik sjunger bl a  "You´ve got a friend och Du vet väl om att du är värdefull" Kvällen avslutas med att hela gänget sjunger "Stilla Natt"
 
Carola och Runar firar julen i Norge och dagarna runt nyår är de i Örebro och Stockholm där Runar predikar på olika kristna nyårskonferenser.