BIOGRAFI 1998

 
 JANUARI - FEBRUARI

Januari blir en lugn månad för höggravida Carola. Men den 13 januari ser hon Peter Jöbacks konsert på Konserthuset i Stockholm och träffar honom efteråt. Han får ett försenat julkort av Carola. Typiskt henne! Det är inte första gången hennes julkort kommer fram sent...Hon besöker även premiären av "Miss Saigon" på Göta Lejon tillsammans med sin mamma Anita den 22 januari. Musikalen som tar över efter "The Sound of Music" där Carola hade huvudrollen.

Fyra dagar senare den 26 januari 1998 blir Carola mamma för första gången. Hon födder en pojke som väger 4 240 gram och är 54 cm lång kl.10.38. Pojken förlöses med kejsarsnitt på Södersjukhuset i Stockholm. Deras första son får namnet Amadeus, som på latin betyer "älskar Gud". Under graviditeten har hon gått upp 17 kilo (!), som hon håller på att banta bort under våren.

Februari blir också en lugn månad för mamman Carola. Hon är mest hemma i villan på Värmdö med sin nyfödde son. Det blir också bestämt att lägga fancluben Carola Club på is. Det kommer dock att anordnas speciella Carola-dagar, likt julfesten för alla fanclubsmedlemmar.

MARS

Tidningen Se & Hör får som första tidning de första bilderna på familjen Sögaard tillsammans med sin nyfödde son. För det får Se & Hör betala 60 000 kr! Bilderna publiceras i ett nr i mars 1998.

En söndag i mars besöker Carola och Runar på söndagsförmiddagsmöte i församlingen New Life med sin lille son. Efter att de gick ur Livets Ord har de inte varit medlemmar i någon församling, men Runar undervisar i församlingen Karisma Centers bibelskola och på söndagarna går de runt i olika kyrkor i Stockholm. Bl a Karisma Center, His People och alltså även New Life är kyrkor familjen Sögaard besöker.

Den 28 mars sitter Carola med i kändisjuryn på Fröken Sverige-galan som direktsänds på TV 4 från Vinterträdgården på Grand Hotell. Och den 29 mars predikar Runar på IBRA-radios stora fest i Filadelfiakyrkan i Stockholm.
 

APRIL-MAJ

I april åker Carola över till New York med sin son Amadeus och letar material till kommande skiva på engelska. Hon stannar flera veckor i USA och skriver även några låtar tillsammans med några amerikanska låtskrivare, bl a en som skrivit låtar till Celine Dion. När Andraé Crouch uppträder i Filadelfiakyrkan i Stockholm i april sitter hon med i publiken. Hon brukar framföra hans låtar ibland på turneér och framför allt på gospelplattan "My tribute" från 1993 sjunger hon flera av Crouch låtar bl a "The blood". Samma kväll predikar Runar i församlingen Ichtys, på Söder i Stockholm. Dagen efter på söndagen predikar han igen på Ichtys och då gör Carola honom sällskap i publiken. Den 30 maj när Cirkusprinsessan direktsänds i TV 2 sitter Carola med i juryn.

 
JUNI

Carola åker över till Norge för att spela in låten "A world of wonders" från musikalen "Sophies World". Hon sjunger på nationaldagen den 6 juni på Skansen för bl a Kungen och Silvia. Nationaldagsfirandet direktsänds av Sveriges Television.Hon framför "All the reasons to live" och "Visan från Utanmyra". Den 10 juni är Carola med på invigningen av Astrid Lindgrens nya barnsjukhus i Solna. Andra som också finns på plats är drottning Silvia, Dr. Alban och Magnus Härenstam. Sjukhuset invigs med pompa och ståt med saft och bullar.
 

JULI
 
Juli blir en lugn månad för familjen Sögaard. Runar predikar dock på några ställen dit Carola och Amadeus följer med. Bl a på Löttorp, Öland och Ralingsås utanför Aneby. Sista numret av fanclubstidningen Carola News skickas ut till alla medlemmar. Där skriver bl a Carola att hon kommer att ge ut en psalmskiva under hösten. Hon inviger också ett nytt McDonalds på Värmdö.
 

AUGUSTI

Den 8 augusti uppträder Carola på LO´s jubileum på Skansen. Hon sjunger "Främling" och i finalen gospel´n  "Joyful, joyful" tillsammans med gospelkören "One Voice", som Gabriel Fors, från Blond, leder. Han rappar även i den låten. Snacka om vilken höjdare att höra Carola sjunga gospel!! Veckan efter åker Carola över till Norge med sin son Amadeus för att vara med på Rune Larsens 50-års fest. Carola framträder också på Momarken i Norge den 22 augusti och sjunger "A world of wonders" från musikalen "Sophies World". Amadeus barnvälsignas i parets Sögaards trädgård. Många gäster finns på plats bl a Dr. Alban och Björn Borg. Hon börjar också inspelningen av psalmskivan "Blott en dag".

SEPTEMBER

Carola jobbar med skivan "Blott en dag" som ges ut i oktober. Hon sjunger också nationalsången när Björn Borg möter John McEnroth i en tennismatch i Södertälje den 15 september. Matchen direktsänds av TV 4 och det går att se Carola och Runar i publiken.
 
 
OKTOBER

Den 5 oktober kommer första singeln från psalmskivan; titelspåret "Blott en dag". Skivan är inspelad live i några kyrkor i Norge.Under oktober månad är Carola med i Nyhetsmorgon på TV 4 och Bingolotto och sjunger låtar från skivan.
 

NOVEMBER

Carola åker i början av november till Spanien med sin son Amadeus för lite semester. Men den 14 november är hon tillbaka i Stockholm och är gästartist på "Toner för miljoner-galan" i Globen. Hon sjunger bl a "Glory, glory Hallelujah". Dagen efter besöker hon och Amadeus frikyrkoförsamlingen Karisma Center på deras eftermiddagsmöte i Citykyrkan. Den 17 november är hon i Strängnäs i Domkyrkan för att vara med i inspelningen av "Thorleifs jul med gäster". Programmet sänds på TV 4 den 5 december.
Och den 27 november är det premiär för julturnén med Christer Sjögren och Sten Nilsson i Helsingfors i Finland.